Naše Novosti

ПРОТЕСТ: НИШ НЕЋЕ У НАТО!

| Photo: Facebook

Више од 1500 Нишлија окупило се у центру града на још једном у низу протесних скупова против споразума са Нато пактом који је недавно ратификовала Скупштина Србије. 

Скуп на Тргу краља Милана организовали су Патриотски покрет Србије, који предводи генерал Братислав Дикић, Покрет Јака Србија, Покрет за Србију и Заветници, а подршку самом протесту пружили су и бројни покрети и удружења.

Говорници су поручили да донети закон о сарадњи са НАТО снагама није закон већ призната капитулација.

Када дозволите да стране војске, и то не било које, већ оне које су нас убијале, убијале нашу децу, уништили нам државу бомбардовањем, могу без најаве и било какве контроле да улазе у пуној ратној опреми и са дугим наоружањем и крећу се, а да притом имају дипломатски имунитет, што значи да не одговарају за извршена кривична дела – шта то значи друго осим да смо законом признали капитулацију!

anti nato nis 640 A

Наши преци и наши хероји који су дали своје животе у протеклим одбрамбеним ратовима, да бисмо ми данас имали државу, преврћу се у гробовима сматрају учесници скупа.

Крвљу смо и нашим животима штитили грађане и Србију и никада нећемо одустати, јер једну државу имамо.

Нишлије памте злочине НАТО алијансе од пре 17 година када су од 24. марта до 10. јуна 1999. године у склоништима провели 52 дана,5 сати и 14 минута.

Погинуло је 56 наших суграђана, а више од 200 је рањено.

Нато алијанса је ракетирала болнице, школе, центар града, универзитет, пијаце, стамбена насеља.

Злочин је употпуњен и забрањеним касетним бомбама од којих су Нишлије страдале и годинама након бомбардовања а страх од њих постоји и данас.

Захваљујући руским деминерима уклоњен је велики део неексподираних касетних бомби.

Нишлије зато траже да се под хитно да дипломатски статус припадницима Српско-руског хуманитарног центра чији су припадници учествовали у бројним хуманитарним мисијама приликом елементарних непогода у Србији и региону а посебно су имали значајну улогу током поплава 2014. године.

 

1 Komentar

1 Komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh