• Gradovi

  Protest Novinari protiv fantoma danas i u Nišu

   

   

  Protest novinara u Beogradu pod nazivom „Novinari protiv fantoma“ koji će danas u 18 časova biti organizovan ispred zgrade Vlade Srbije, podržaće i novinari u Nišu okupljanjem u prostorijama Medija i reform centra.

  Prema najavi organizatora okupljanja Grupe za slobodu medija, novinari iz Niša i okolnih mesta okupiće se takodje u 18 časova.

  Kako je Grupa za slobodu medija, najavila protest „Novinari protiv fantoma“ biće organizovan kako bi se ukazalo na činjenicu da su u novinari i drugi medijski radnici u Srbiji svakodnevno izloženi uvredama, pritiscima, omalovažavanju, pretnjama i zastrašivanju.

  „U svojoj smo zemlji, a radimo i živimo u neprijateljskom okruženju. Nemamo podršku ni policije, ni pravosudja, a ponajmanje vlasti. Naprotiv, odavno je postalo jasno da u Srbiji nema sigurnosti za novinare i druge medijske radnike koji časno rade svoj posao“, navodi se u saopštenju Grupe za slobodu medija.

  Grupa dodaje da su namere vlasti jasne da ugase sve medije koji svoju uredjivačku politiku ne podredjuju političkoj promociji i propagandi za potrebe Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića.

  „Okupimo se da zajedno javno saopštimo da ne pristajemo na okupaciju medijskog prostora. Pokažimo da smo protiv političkog, fizičkog i finansijskog ugnjetavanja slobodnih novinara i medija. Zahtevajmo da se zaustavi nasilje prema onima koji slobodno govore i misle, koji odgovorno i pošteno rade svoj posao“, istaknuto je u saopštenju Grupe za slobodu medija.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com