• Novosti online

  Protest u Novom Sadu: 13. aprila masovno u Beograd

  Govornici na protestu „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu pozvali su večeras sugradjane da u što većem broju dodju na veliki gradjanski protest 13. aprila u Beogradu koji će biti organizovan pod nazivom „Milion“ (Mi ili on).

  „Ostale su još dve nedelje da ispune vrlo jasne zahteve“, rekao je predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović na protestu na trgu ispred Srpskog narodnog pozorišta.

  Podsetio je da učesnici protesta zahtevaju slobodne izbore i slobodne medije, kao i ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

  Veselinović je rekao da gradjani zahtevaju slobodnu Radio-televiziju Vojvodine i ocenio da je „medijski mrak“ u Vojvodini još gušći nego u ostalim delovima Srbije.

  „Novi Sad je postao veš mašina za pranje prljavog novca Mila Djukanovića, mafijaša sa severa Kosova, iz oba entiteta Bosne i Hercegovine, a naročito iz jednog. U Novom Sadu na vlasti nije komunalna koalicija, kao što kažu neki iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, već kriminalna koalicija. Vojvodjansku zemlju grabe Vučićevi Arapi, a vojvodjanski paori će postati robovi i kmetovi. Nacionalizovaćemo svaki pedalj na taj način otete zemlje“, poručio je Veselinovic.

  On je rekao da nova vlada kao prvu stvar koju uradi, treba da oduzme nacionalnu frekvenciju televiziji Pink.

  Balerina Narodnog pozorišta iz Beograda Bojana Leko kazala je da gradjani žele što pre da „vide ledja štetočinama, kriminalcima i izdajnicima Srbije“.

  „I patrijarh je bruka i sramota vere“, rekla je Bojana Leko a demonstranti su na svako pominjanje patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja bučno negodovali i zviždali.

  Optužila je predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da raspiruje tenzije i javno preti.

  „Diktator mora pasti“, poručila je Bojana Leko koja je na prošlim lokalnim izborima u Beogradu bila kandidatkinja za odbornicu Nove stranke.

  Demonstranti su nosili zastave Srbije, dve svezane zastave Vojvodine i Srbije, plavu zastavu „Novi Sad – slobodan grad“, transparent sa likom Davida Dragičevića, mladića koji je ubijen u Banjaluci, transparent „Novi Sad, zašto ćutiš? Ko je ubio Milovana Ilića Mikija“.

  Demonstrantima su se na Pozorišnom trgu pridružili studenti Novosadskog univerziteta, a na čelu studentske kolone bio je transparent „Položićemo i ovaj ispit“.

  Ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine, kao i prošlog petka, „emitovan“ je sa kamiona Gradjanski dnevnik u kojem su učesnici protesta obavestili javnost o najvažnijim dogadjajima u gradu i društvu, o kojim, kako su kazali, javni medijski servisi i ostali mediji pod kontrolom režima nisu izveštavali objektivno i profesionalno, ili nisu izveštavali uopšte.

  Demonstranti su oštro protestovali zbog toga što rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine nije ispunilo nijedan zahtev demonstranata.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com