Naše Novosti

Протести Новинари не клече у више градова у Србији

SINOS

Синдикат новинара Србије се придружује иницијативи о одржавању протестног скупа „Новинари не клече/Председниче Владе одржите обећање“ и позива своје чланове да се окупе у понедељак 21. децембар 2015. године, у 19 сати, испред Владе Србије.

СИНОС подржава захтев да премијер Александар Вучић одмах поднесе Скупштини Србије предлог за разрешење министра одбране Братислава Гашића због примитивног и увредљивог коментара упућеног новинарки Златији Лабовић.

Нема никаквог оправдања, сагаласан је и СИНОС, за одлагање смене министра одбране и евентуалног покушаја да се Гашићев поступак оправда и релативизује, а његова смена одложи или сасвим скине са дневног реда.

СИНОС се придружује позиву НУНС-а упуценом свим колегама који живе и раде изван Београда и Новог Сада да истог дана у исто време одрже испред најважнијих институција власти у својим градовима протестне скупове са истим захтевом.

Асоцијација онлајн медија (АОМ) позвала је све представнике медија да се у понедељак, 21. децембра, придруже протестним скуповима у више градова у Србији. Протест се организује због тога што министар одбране Братислав Гашић још није смењен.

„АОМ сматра да је недопустиво даље одлагање испуњења обећања које је премијер Србије Александар Вучић јавно дао у неколико наврата, а које гласи да ће министар одбране Братислав Гашић бити разрешен своје функције“, навела је асоцијација у саопштењу.

Они су навели и да је недопустиво даље одлагање испуњења обећања које је председник Владе Србије Александар Вучић јавно дао у неколико наврата.

„АОМ сматра да је неопходно да се под хитно покрене поступак Гашићевог разрешења због скаредне изјаве којом је увредио све новинаре и све жене ове земље, те да су потпуно недопустиви покушаји да се ова његова изјава релативизује и оправда, поготово ако знамо да је она само део комплекса озбиљних проблема које је овај министар произвео током своје министарске каријере“, додали су из асоцијације.

АОМ је оценио и да је недопустиво да се одговорност Гашића сведе само на смењивање са министарске позиције, а да он и даље буде човек који ће имати огроман утицај на политичке и друштвене процес у складу с Вучићевом најавом да ће се „унутар СНС наћи место за Бату“.

Скуп под називом „Новинари не клече/Председниче Владе одржите обећање“ биће одржан у 19 часова – у Београду испред Владе Србије, у Новом Саду на Тргу слободе, док ће у Нишу бити организован испред Народног позоришта. У Крагујевцу новинари ће се окупити на Тргу код Крста, а у Врању испред зграде Скупштине Града Врања.

Izvori: SINOS, UNS, AOM

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh