• Novosti online

  Protestni koncert KUD-a ‘Branko Cvetković’ večeras u Beogradu

  Kulturno-umetničko društvo „Branko Cvetković“ organizovaće večeras protestni koncert pod sloganom „Igram za pravdu“ ispred prostorija tog društva u Beogradu, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog blokiranja prostora koji koriste za rad. Sadašnji i bivši članovi tog KUD-a, kao i drugih amaterskih udruženja iz Beograda okupiće se u 19 časova u Ulici Miloša Pocerca, gde će odigrati zajedničko kolo kako bi ukazali na svoj višegodišnji trud i rad na očuvanju srpske tradicije ali i na „nepravilnosti koje su im juče nanete“, navodi se u pozivu.

  Sudski izvršitelj Bojan Isoski blokirao je juče prostor u Beogradu koji za rad koristi KUD „Branko Cvetković“ po zahtevu Saveza samostalnih sindikata Srbije sa obrazloženjem da ne plaća račune za komunalne usluge, što predstavnici tog društva negiraju.

  Sekretar Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Zoran Mihajlović rekao je agenciji Beta da je prostor u Ulici Miloša Pocerca 10, koji koristi KUD „Branko Cvetković“, u vlasništvu države koja ga je dala na korišćenje tom sindikatu.

  Predsednik društva „Branko Cvetković“ Jovan Šijački rekao je da nije tačno da ne plaćaju račune za komunalne usluge.

  „Neka nam pokažu jedan račun koji nismo platili“, rekao je Šijački.

  On je dodao da KUD postoji više od 70 godina, a da je trenutno jedan od tri najbolja ansambla u Srbiji.

  „Naši političari se kunu u tradiciju, u ono lepo, a evo mi koji čuvamo to lepo smo došli do toga da nas kordon policije bespravno izbaci na ulicu“, istakao je Šijački.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com