• Šumadija

  Protivgradna zaštita spremna za sezonu

  Za odbranu od grada u Kragujevcu i još 6 opština biće angažovana 91 stanica, a prvi put i nova u selu Borač.

  Obezbeđene su 3 i po rakete po stanici, ali će pojedine lokalne samouprave donirati do optimalnog broja od 12 stanica – rečeno je na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga.

  Štab je razmatrao i kako se sprovode preventivne mere za zaštitu od poplava, klizišta i erozija, a predstavljen je i izveštaj o zaštiti od požara u 2015. godini.

  Obavjena je provera ispravnosti radara, repetitora, i radio veze, a u toku je dostava raketa i HTY opreme.

  Iz radarskog centra Bešnjaja su naveli da će na području Kragujevca biti angazovana 31 protivgradna stanica, Topoli 16, Aranđelovcu, Topoli 15, Kniću 14, Rači 10, Batočini 5 i Lapovu jedna.

  Prvi put će raditi i stanica u selu Borač. Obezbeđene su 3 i po rakete po svakoj stanici ali će pojedine opštine donirati do optimalnog broja, rečeno je na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga.

  Okružni štab je ocenio da su sve nadležne službe u optinama Šumadije reagovale pravovremeno u toku vanredne situacije u martu. Sve opštine sem Rače dostavile su na saglasnost Javnom preduzeću Srbija vode obavezan lokalni operativni plan za odbranu od poplava u 2016. godini.

  Okružnom štabu je predstavljen i izveštaj o zaštiti od požara u 2015. godini. Na području Šumadijskog upravnog okruga Vatrogasnospasilačka brigada Kragujevac imala je oko 1300 intervencija, od čega viče od polovine na otvorenom prostoru.

  U požaru su stradale 3 osobe, a spaseno je 108. Rad vatrogasaca obeležilo je gašenje većih požara, na deponiji nekadašnje Zastave i u potkrovlju Uprave grada Kragujevca.

  Izveštava novinarka RTK Gordana Mirović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com