• Gradovi

  PRVA NAGRADA ZA VLASOTINCE

   

  Opština Vlasotince osvojila je prvu nagradu u oblasti Odgovornost i vladavina prava, u okviru prvog Nacionalnog godišnjeg takmičenja za izbor najbolje prakse u primeni principa dobre uprave na lokalnom nivou za 2018.godinu.

  Nagrada je pripala vlasotinačkoj opštini zato što je u saradnji sa opštinom Bojnik, kroz postupak uspostavljanja i upravljanja telom za rešavanje problema napuštenih pasa, postupala uvažavajući načela odgovornosti i poštovanja relevantnih pravnih normi, stoji, između ostalog, u obrazloženju odluke.

  -Opština Vlasotince je ispoštovala sve propise realizujući projekat Prihvatilišta za napuštene životinje, to je činjenica, ali naši građani od tog projekta očekuju više – očekuju da pasa jednostavno ne bude na ulicama.

  To treba da reši izgradnja azila.

  Zato je lokalna samouprava kupila parcelu koja se naslanja na onu na kojoj se nalazi prihvatilište i nam je da tu napravimo azil – kaže predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

  U ostale tri kategorije – efikasnost i delotvornost, transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave i ravnopravnost i odsustvo diskriminacije –  pobedili su Novi Pazar, Ruma i beogradska opština Vračar.

  Pobednici u svakoj od kategorija dobili su i novčanu nagradu u iznosu od po 3.000 dolara.

  Nacionalno takmičenje za izbor primera najboljih praksi u primeni principa dobre uprave na lokalnom nivou realizuje se u okviru projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“ koji realizuju Ministartsvo državne uprave i lokalne samouprave i Stalna konferencija gradova i opština, u okviru programa SWISS PRO.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com