Gradovi

Prva sesija dijaloga Nemačko-srpske inicijave

BEOGRAD – U Beogradu će danas biti organizovana konferencija za medije povodom prve sesije dijaloga u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje, u organizaciji Kabineta predsednika Vlade Srbije, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i Nemačke razvojne banke KfW.

Prva sesija dijaloga u okviru inicijative dveju zemalja za održivi rast i zapošljavanje, organizuje se u partnerstvu sa Vladom Srbije, Ministarstvom privrede, Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom finansija, Privrednom komorom Srbije, komercijalnim finansijskim institucijama i privatnim kompanijama.

Cilj je da se razmene ideje i iskustva u sklopu nemačko-srpske saradnje radi uspostavljanja podsticajnijih uslova za kvalitetan ekonomski rast i zapošljavanje, proširi saradnja nemačkih i srpskih kompanija i unapredi podrška razvoju privatnog sektora.

Tokom konferencije zajednički će biti definisane prioritetne teme i najefikasniji načini dalje saradnje u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Osim nadležnih u državnim institucijama dveju zemalja, srpskih i nemačkih ekonomskih stručnjaka i predstavnika finansijskog sektora, o svojim iskustvima i predlozima govoriće predstavnici uspešnih privatnih kompanija u Srbiji, kao i uspešni mladi preduzetnici koji su počeli kao mikro preduzeće, a danas izvoze širom sveta.

Foto Tanjug, video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh