• Politika

  PRVI PUTU SRBIJI: Uvodi se praksa o rodno odgovornom budžetiranju!

  Naime, Ministarstvo finansija prihvatilo je juče amandman Ženske parlamentarne mreže na predloženi budžet za narednu godinu kojim će biti omogućeno više sredstava za podsticaj poljoprivrednicama koje se na selu bave preradom voća, povrća, mleka, mesa i drugim dodatnim poslovima.

  Kako je rekla poslanica Nove Srbije i članica Ženske parlamentarne mreže Dubravka Filipovski, reč je o amandmanu kojim se kod podsticaja u poljoprivredi vodi računa o unapređenju rodne ravnopravnosti. Njegov cilj, kako je objasnila, jeste ruralni razvoj Srbije, ekonomsko osnaživanje žena i podsticaji održivosti sela i ostanka mladih u selima.

  Amandman su predložile 84 poslanice iz svih stranaka. Poslanica SNS Marija Obradović je navela da je prihvatanje amandmana od velikog značaja i da je to veliki pomak kada je reč o rodno odgovornom budžetu.

  „To je nešto što je novo u Srbiji, novo i za dobar deo sveta, ali po mnogim stvarima počinjemo da budemo lideri, pa tako i kada govorimo o rodnom budžetiranju“, rekla je Obradović

  Politički konsenzus je moguć! Ovo je primer jasnog političkog dogovora koji za cilj ima opšti interes Danas su narodne…

  Posted by Stefana Miladinović on Friday, December 11, 2015

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com