• BG

  Prvim bebama u Beogradu ukupno 600.000 dinara

   

  Prvim bebama u Beogradu ukupno 600.000 dinara

   

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je danas poklon čestitke od 300.000 dinara bebama koje su prve rodjene u 2017. godini.

  Toliko je dobila Kasja koja je prva rodjena u porodilištu Dragiša Mišović, kao i zajedno Miloš i Lazar koji su rodjeni u GAK u Višegradskoj.

  Rodjenje njih dvojice razlikuju se samo u nekoliko sekundi i oni će podeliti iznos od 300.000 dinara.

  Siniša Mali rekao je da su bebe i natalitet prioritet za Grad Beograd i da će i u novoj godini nastaviti da rade na poboljšanju prava deteta.

  On je kazao da neće odustati od brojnih programa koje grad sprovodi podsećajući na servis „Halo beba“ koja pruža telefonsku podršku roditeljima, bebi pakete koje dobijaju sve porodilje, pa i obezbedjivanje dovoljnog broja mesta u vrtićima.

  On je podsetio i na kampanju „Prvih 1.000 dana“ koja promoviše veštine roditeljstva i dostupnosti usluga tokom prvih 1.000 dana života deteta.

  Gradonačelnik je pozvao sve društveno odgovorne firme da i dalje daju sredstva za bebi pakete koje porodilje dobija po izlasku iz porodilišta, a u kojima su potrepštine neophodne za prvih nekoliko dana bebinog života.

  Novčanu pomoć koju su prvorodjene bebe dobile ove godine obezbedila je firma „Sekuesto“ Dejana Jeremića. Oni su novac za prvorodjene bebe izdvojili i prošle godine.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com