Gradovi

PS: 80 država za vreme vladavine DSS priznalo Kosovo

BEOGRAD – Pokrajinski odbor Pokreta socijalista na KiM saopštio je večeras da je nesporno da DSS napada uvek one koji su branili i koji brane Srbe na KiM, Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina, a ne vide svoju sramotu da je 80 država za vreme vladavine DSS priznalo Kosovo kao nezavisnu državu.

„Zašto onda tada, ako su tolike patriote kolikim se predstavljaju, DSS nije kao moralni čin ponudila ostavku i napustila vlast? Zašto DSS nije tada pokušala da svim legitimnim sredstvima spreči odnosno osujeti pokušaj samoproglašnjea kosovske nezavisnosti? Zašto DSS tada nije učinila da na međunarodnom planu marginaizuje jednostranu nezavisnost Kosova? Zašto nije učinila ništa da spreči stvaranje kosovskih institucija? Zašto nije sprečila formiranje carina na adminisrativim prelazima?“, upitao je PS.

„Zašto su pustili na slobodu ozloglašene pripadnike Đakovačke grupe? Može li DSS da objasni zašto je naprasno oslobodila više stotina nekadašnjih pripadnika OVK koji su dokazano počinili najstrašnije zločne nad Srbima u Pokrajini, a koji od tada nisu dostupni pravosudnim organima Srbije? Može li i ima li objašnjenja za ovakav potez i ovakav čin? Smatramo da građanima dugujete odgovore na ova i mnoga druga pitanja, jer, nažalost, pomenuta stranka je imala i ministra za KiM i predsednicu Koordinaconog tela za KiM, a rezulate iz tog perioda najolje znaju građani KiM, i to oni i sa severa i sa juga“, upitao je još PS Demokratsku stranku Srbije.

Pokrajinski odbor DSS za KiM je prethodno danas saopštio da je izjava nekadašnjeg direktora Kancelarije za KiM, a sadašnjeg Ministra za rad i socijalnu politiku i lidera PS Aleksandra Vulina, da DSS 17. marta 2004. godine nije zaštitila Srbe i da se nedovoljno hrabro ponela, u najmanju ruku nekorektna i ne odgovara istini.

„Posle odlaska srpske vojske i policije 1999. godine članovi Demokratske stranke Srbije su pre svega na severu Kosova i Metohije organizovali otpor Srba i predvodili nenaoružani i goloruki narod u odbrani severnog dela Kosovske Mitrovice odnosno celog severnog dela Kosova i Metohije. Članovi DSS su organizovali na stotine protesta, demonstracija, blokada, barikada u odbrani ovog dela teritorije Kosova i Metohije“, saopštila je DSS.

Pokrajinski odbor PS je u svom odgovoru saopštio da u trenucima kada srpski narod na Kosovu i dalje trpi neviđeni zulum i teror na Kosovu i „kada se srpska Vlada na čelu sa premijerom Vučićem nadljudskim naporima bori da očuva i ovo malo Srba što nije otišlo ili proterano upravo najviše za vreme vlasti DOS, čiji je član bila DSS, Pokrajinski odbor stranke Sande Rasković Ivić, glavnog neprijatelja vidi u sadašnjoj Vladi Srbije, Aleksandru Vućiću i Aleksandru Vulinu“.

„Za sve ono što nije učinila ili je propustila da učini dok je bila na vlasti, DSS okrivljuje one koji su učinili sve da poprave situaciju, što na sreću naš narod na KiM shvata i zato podržava našeg premijera Aleksandra Vučića kao i ministra Aleksandra Vulina, i na kraju samo da ponovimo pitanje DSS/Dveri naš kandidat za premijera Srbije je Aleksandar Vučić, a ko je vaš?“, dodaju iz PS.

Foto Tanjug/Video, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh