Gradovi

PS: LSV se licemerno ponaša

BEOGRAD – Pokrajinski odbor Pokreta socijalista (PS) u Vojvodini izrazio je danas ogorčenje zbog „krajnje licemernog ponašanja“ Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i njenog lidera Nenada Čanka, zbog protestne šetnje LSV-a „Pravda za Vojvodinu“, saopšteno je iz PS.

Iz tog pokreta navode da su, kada je Nenad Čanak organizovao protestnu šetnju, „na trenutak i pomislili“ da LSV i njen lider možda i žele da zaštite neka, njima nepoznata, ugrožena prava pokrajine.

„U sklopu takve akcije iskreno smo se nadali da će Čanak i njegove pristalice prošetati i Novim Sadom, te doći pred zgradu Pokrajinske Vlade i tamo od Bojana Pajtića zahtevati da građanima Vojvodine bude vraćen sav novac koji je taj ‘nenarodni režim’ od njih opljačkao prethodnih 16 godina“, stoji u saopštenju.

PS smatra da je taj „cirkus“ koji je LSV organizovao pre dva dana napravljen isključivo u cilju predizborne kampanje i, kako navode, borbe za cenzus.

Lider LSV Nenad Čanak predao je Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti dela Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu Srbije i zatražio da se Vojvodini isplati 1,9 milijardi evra, koliko joj je, kako tvrdi, „zakinuto“ u poslednjih 10 godina.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh