Gradovi

PS: Montgomeri teškim rečima hoće da ućutka istinu

BEOGRAD – Pokret socijalista saopštio je večeras da bivši američki ambasador Vilijam Montgomeri teškim rečima pokušava da ućutka istinu, ali da istina ne može da pokvari odnose SAD i Srbije.

PS navodi u saopštenju da je sve što je izrekao lider stranke Aleksandar Vulin istina, kao i da je toga svestan i Montgomeri i da zato teškim rečima „pokušava da ućutka istinu“.

„Istina ne može pokvariti odnose SAD i Srbije, može ih samo ojačati i učiniti boljim, iskrenijim. Zato oni koji poput Montgomerija pokušavaju teškim rečima da ućutkaju istinu, bolje da ćute“, poručio je PS.

Ta stranka istovremeno pita i šta to u izjavi Vulina nije istina.

„Da li nije istina da je tokom izborne noći došlo do upada predstavnika opozicionih partija u Republičku izbornu komisiju ili nije istinita tvrdnja o njihovom susretu u izbornoj noći sa aktuelnim američkim ambasadorom“, pita PS u saopštenju.

Ta stranka takođe pita da li nije istina da su službenici američke ambasade išli na proteste „žute patke“ i aktivno učestvovali u njima, da li je laž da su na zabavama marinaca vređali i ismevali premijera.

„Da li je laž da je Lidija Udovički lagala i blatila premijera, ali i odbila da svoje tvrdnje dokaže na detektoru laži? Da li je laž da još uvek nije ništa urađeno u istrazi o pokušaju ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici?“, pita PS.

Montgomeri je ranije danas za Radio Slobodna Evropa rekao da je iznenađen time što je srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin doveo u vezu aktuelnog američkog ambasadora Kajla Skata sa bezbednosnom pretnjom po premijera Aleksandra Vučića u kontekstu oružja pronađenog u blizini njegove porodične kuće.

„To je totalno sramotna izjava i iznenađen sam da je ministar ove vlade tako nešto izjavio“, rekao je Montgomeri.

Što se tiče SAD, rekao je, mi na Srbiju gledamo veoma pozitivno, smatramo je faktorom stabilnosti u ovom regionu i poslednje što bismo radili jeste da povećavamo nestabilnost.

On ističe da su, gledano sa „njihove strane “ Atlantika, iz Amerike, odnosi sa Srbijom dobri i pita ko i zašto nastoji da upropasti odnose koji su pozitivni i postojani.

Foto Tanjug/ S.Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh