Gradovi

PS: O kakvoj to pobedi govori Bojan Pajtić?

NOVI SAD – Pokret socijalista (PS) upitao je danas lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića o kakvoj on to izbornoj pobedi govori kada je, da bi prešao cenzus, svojim koalicionim partnerima dao četvrtinu liste i tako svoju partiju u republičkom parlamentu spustio sa 19 na 12 poslanika.

„O kakoj izbornoj pobedi govori Bojan Pajtić, čovek koji je za dve godine uspeo da sroza rejting Demokratske stranke ispod pet posto“, navodi se u saopštenju.

Pokrajinski odbor PS za Vojvodinu navodi da, kada četvrtinu koalicionih glasova oduzmemo od ukupno dobijenih šest odsto koliko je DS osvojila, dolazimo do činjenice da ta stanka u ovom trenutku ima podršku od četiri posto.

„Da li je to pobeda Bojana Pajtića? Pamte li demokrate lošije rezultate svoje partije od 1990. godine?“ dodaje se u saopštenju.

PS smatra da je Pajtića i njegove vojvođanske „satrape“ 24. aprila stigla kazna građana, pa je DS sa 59 pokrajinskih poslanika osvojenih 2012. godine, spao na 10, naravno ne samostalno osvojenih, već u koaliciji i to mnogo većoj od one koju je formirao na republičkom nivou.

„Naravno, prava kazna će tek da stigne Bojana Pajtića i sve njegove saradnike koji su godinama uništavali Vojvodinu i siromašili njene građane. Biće to kazna državnih organa, kazna po zakonu, kazna koju zaslužuju“, saopštio je PS.

Foto Tanjug/video, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh