Gradovi

PS osuđuje kritike Jelene Milić upućene Vučiću

BEOGRAD – Pokret socijalist danas je saopštio da, ne uskraćujući bilo kome pravo na mišljenje, „osuđuje poslednji napad direktorke Centra za evroatlanske studije Jelene Milić upućen premijeru Aleksandru Vučiću“.

„Pojedinci očigledno još uvek ne mogu da shvate da je Srbija nezavisna zemlja, koja ima jasno definisanu međunarodnu politiku, čija Vlada čvrsto stoji na stanovištu vojne neutralnosti uz istovremenu političku i ekonomsku saradnju sa svim demokratskim zemljama sveta. Ti isti pojedinci ne mogu da shvate da Srbija ima pravo na izbor, kao što ne mogu da shvate da je Srbija izabrala da ne bude ni u jednom vojnom savezu, ni u Nato, ni bilo gde drugde“, navodi se u saopštenju PS.

Iz te stranke još poručuju da je politika Aleksandra Vučića politika poštovanja Srbije i interesa njenog naroda i da će zato Pokret socijalista uvek biti njen deo.

„Pokret socijalista poručuje svima koji vide greh u vekovnoj ljubavi Srba prema Rusiji, da ta ljubav nikoga nije povredila, ali fanatizam onih koji smatraju da Srbe treba kažnjavati i kada vole, kao i da im treba zabraniti pravo na izbor, jeste“, dodaje se u saopštenju.

Milićeva je nedavno, po saznanju da je vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski uvršten na listu SNS-a u aktuelnoj predizbornoj kampanji, negativno reagovala i osudila Aleksandra Vučića zbog, kako ona kaže, rusifikacije SNS-a.

Foto Tanjug/Video, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh