Gradovi

PS: Sastanak opozicije – očajnički pokušaj udruživanja

BEOGRAD – Pokret socijalista saopštio je da je današnji sastanak predstavnika opozicije samo potkrepio dosadašnje tvrdnje PS „da njihovi sastanci predstavljaju očajnički pokušaj udruživanja u pokušaju prelaska izbornog cenzusa“.

„Uviđajući da ih u toj nameri koče lične sujete, silne afere i suviše jak politički protivnik, opozicioni lideri su već počeli da traže alibi za više nego izvestan izborni debakl. Šta god govorili u javnosti, nisu Bojanu Pajtiću, Zoranu Živkoviću i ostalima problem izborna atmosfera, već to što građani jedva čekaju da ih na izborima pošalju u političku istoriju“, tvrde iz Pokreta socijalista.

Opozicione stranke danas su nastavile razgovore o mogućem zajedničkomn delovanju, ali su razgovori vođeni u „tri centra“, od kojih svaki pretenduje da bude budući centar okupljanja.

Predstavnici devet politickih stranaka i organizacija, među kojima i Nove stranke, DS, DS S, Dveri, Z ZS i Pokreta za preokret, zatražili su od vlasti, sa svog sastanka, da obezbedi uslove za fer i demokratske izbore, a na učesnike u političkom procesu, javnost, medije i različita udruženja su apelovali da se uključe, kako bi se obezbedila „klima“ za takve izbore.

Istovremeno, predstavnici DS, LDP i SDS poručili su, sa svog skupa, da je za uspeh proevropske opozicije na izborima ključan dogovor te tri stranke, te da razlike koje postoje među njima nisu nepremostive.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh