Gradovi

PS: Spomenik Pekiću je priznanje na koje se čekalo 24 godine

BEOGRAD – Pokret socijalista Aleksandra Vulina saopštio je danas da podizanje spomenika piscu Borislavu Pekiću nije samo moralni šamar Demokratskoj stranci, već na prvom mestu predstavlja zasluženo priznanje našem velikom piscu, na koje su porodica, Beograd i Srbija čekali pune 24 godine.

PS poručuje i da „šamarati nekoga ko morala nema zaludan je posao“.

„Po mišljenju gospode demokrata Borislav Pekić nije bio dostojan te počasti ni kao pisac ni kao osnivač i potpredsednik njihove stranke. Mali je Borislav Pekić za takve veličine kao što su Pajtić, Đilas, Mićunović, Živković, Tadić da bi se oni njega setili i podigli mu spomenik za svih 22. godine, koliko su bili na vlasti u Beogradu i još jesu na Vračaru“, navodi se u saopštenju PS-a.

Dodaje se da umesto toga oni svojim izjavama i saopštenjima nemušto pišu neko svoje „Besnilo“ i na taj način dalje kaljaju uspomenu na pisca, akademika Pekića.

„Gospodo demokrate znamo koliko vam je teško da shvatite da je Srbija konačno dočekala da ima vlast koja ima patriotski odnos i prema njenoj prošlosti i prema njenoj sadašnjosti i prema njenoj budućnosti“, navode iz PS-a i ističu da podizanje i otkrivanjem spomenika jednom srpskom velikanu nije ništa drugo nego čin patriotizma i poštovanja prošlosti.

Spmenik srpskom književnika, osnivačju i potpredsedniku DS-a Borislavu Pekiću, juče je na beogradskom Cvetnom trgu otkrio premijer Aleksandar Vučić.

Foto Tanjug / video, skrinšot

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh