• Novosti online

  PSG: Država ne može da ostane bez odgovora na govor mržnje pokreta Zavetnici

   

   

  Pokret slobodnih gradjana osudio je danas lepljenje pretećih plakata na Kuću ljudskih prava i demokratije i Centar za kulturnu dekontaminaciju i poručio da je nedopustivo da država i ovog puta ostane bez odgovora na govor mržnje koji u predizbornoj kampanji koriste aktivisti pokreta „Zavetnici“.

  „Kontinuirani napadi, pozivi na linč i etiketiranje pojedinaca, ali i organizacija kao slugu stranih interesa, predstavljaju najgori oblik pritiska na neistomišljenike i pokušaj da se apsolutnom i nasilnom cenzurom učvrsti autokratska vladavina jedne stranke“, naveo je u saopštenju PSG.

  Na Kuću ljudskih prava i demokratije i Centar za kulturnu dekontaminaciju članovi pokreta „Zavetnici“ ranije danas postavili su poruke „Strani agenti, zatvoreno od 4. marta“.

  PSG je ukazao da su predstavnici nevladinog sektora u razvijenim demokratskim zemljama jedan od najvažnijih kontrolnih mehanizama izvršne vlasti, a da ovo nije prvi put da su u Srbiji „meta najprljavije kampanje koja može dovesti do tragičnih posledica“.

  „Umesto podsticanja kulture dijaloga i konstruktivnog rešavanja problema, vlast podstiče govor mržnje, pretnje, nasilje, kič, šund, lažna obećanja i lažni patriotizam. PSG garantuje da će po preuzimanju odgovornosti za upravljanje državom osloboditi društvo konflikta u koji ga vlast neprestano gura i da će stvoriti atmosferu u kojoj se različitosti poštuju, a ne kažnjavaju“, saopštio je taj pokret.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com