• Novosti online

  PSG: Mladi ne vide perspektivu u Srbiji

  Omladina Pokreta slobodnih gradjana (PSG) ocenila je danas da mladi u Srbiji „žive loše“ i da „ne vide nikakvu perspektivu“ što kako se navodi, potvrdjuje i poslednje istraživanje o položaju i potrebama mladih u Srbiji po kom 64 odsto njih planira da napusti zemlju.

  Omladina PSG je u saopštenju povodom Medjunarodnog dana mladih upozorila i da „lažne diplome potpuno obesmišljavaju obrazovanje u Srbiji“.

  „Zbog čega je ove godine diplomirao 45.221 student? Da bi, ukoliko se i zaposle, 61 odsto njih radilo na pozicijama za koje se nisu školovali? Da bi u foteljama po državnim institucijama sedeli oni koji su na primeru uzgoja pamuka u Srbiji (?) lako došli do visokog zvanja? Ili oni koji su upisani u delovodnik tri godine pre njegovog štampanja, ali su bili odani vodji svih ovih godina, od vremena Nebojše iz Beograda, pa do danas ministra unutrašnjih poslova“, upitali su iz omladine Pokreta slobodnih gradjana.

  Iz te stranke su „čestitali“ ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što studenti iz Srbije „prvi put u istoriji“ nisu učestvovali na Univerzitetskim sportskim igrama iako se kako se navodi, „na Univerzijadu išlo i dok smo ratovali, i u vreme sankcija i besparice“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com