• Novosti online

  PSG: Obećanjem fudbalerima Vučić krši Ustav

   

   

  Povodom izjave Aleksandra Vučića o nagradama fudbalskoj reprezentaciji, u saopštenju Pokreta slobodnih građana (PSG) se navodi da je način finansiranja sporta u Srbiji sistemski pogrešno i nepotpuno uređen i da ga treba unaprediti, a da Aleksandar Vučić opet krši Ustav jer izlazi iz ovlašćenja funkcije koju je, kako se kaže, prisvojio.

  Umesto nagradama, za koje nema ovlašćenja, ističe se su saopštenju, Vučić bi kao šef Saveta za nacionalnu bezbednost, morao da se zainteresuje za mafiju u sportu, ali na drugačiji način nego do sada.

  Pokret slobodnih gradjana ističe da finansiranje sporta u Republici nije adekvatno rešeno i da sistem „sportskih penzija“ koje doživotno primaju istaknuti sportisti posle 35. odnosno 40. godine života, ne može biti zamena za sveobuhvatno finansiranje sporta u javnom interesu, već u ovakvim okolnostima vodi tome da se više finansira prošlost od sadašnjosti i budućnosti.

  Uloga države u sportu mora da bude prevashodno usmerena na podsticaj sporta kao javnog dobra, odnosno bazičnih sportova, masovnog sporta, sporta za sve, školskog sporta, rekreativnog sporta, društvene integracije preko sporta, vrednosti fer-pleja i sportske kulture, društvene solidarnosti, zdravlja nacije, nacionalne integracije i prestiža, pa i spoljno-političkih ciljeva. Državno finansiranje sporta treba da prati te postavke, a ne da podilazi populizmu, kaže se u saopštenju PSG.

  Profesionalni sportisti su ljudi koji žive od bavljenja sportom, a učešće u reprezentaciji je čast i obaveza praćena državnim počastima. Da su sistem sporta i finansiranje sportista uređeni kako treba, čast se ne bi merila novcem i tako degradirala i sportiste i publiku i državu, zaključuje Pokret slobodnih gradjana.

  Šešelj u Vučicevo ime vraća 90-te
  Pokret slobodnih gradjana (PSG) saopštio je danas da su nedavne posete lidera radikala Vojislava Šešelja Miloradu Ulemeku i Zvezdanu Jovanoviću u zatvoru „izraz želje Aleksandra Vučića za devedesetim i njegove potrebe da rehabilituje glavne aktere tog vremena“.

  „Vojislav Šešelj vraća devedesete u Vučićevo ime i za svoj račun. Poseta Miloradu Ulemeku i Zvezdanu Jovanoviću i glumljenje njihovih advokata je njihova pretnja gradjanima da su spremni da unište ne samo institucije i demokratski poredak, već i svako sećanje na pokušaj uspostavljanja i očuvanja istih“, naveo je PSG.

  Pokret je upitao predsednika Srbije da li će se „četvrti put u životu, napiti ukoliko uspe u nameri da Ulemek i Jovanović budu rehabilitovani za ubistvo Zorana Djindjića“.

  Lider Srpske radilane stranke Vojislav Šešelj posetio je Ulemeka i Jovanovića u zatvoru gde služe kaznu od 40 godina zatvora za ubistvo premijera Srbije Zorana Djndjića, od kojih je dobio ovlašćenja da pokrene postupak revizije sudskog postupka.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com