• BG

    PSG: Rad Skupštine obesmišljen, pravi poslanici treba da napuste sednice

    Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je danas da je rad Narodne skupštine Srbije „odavno izgubio svaki smisao i da predstavlja izrugivanje demokratiji“.

    Pokret je ocenio da poslanici koji učestvuju u radu ne mogu ništa da promene, već se samo nastavlja urušavanje i obesmšljavanje institucije parlamenta.

    PSG je pozvao narodne poslanike koji stvarno predstavljaju gradjane i koji poštuju instituciju Skupštine da sednice organizuju na slobodnim trgovima i ulicama sa ljudima koji traže slobodu i pravdu.

    Kada pravi narodni predstavnici napuste Skupštinu, u zgradi republičkog parlamenta ostaće samo poslanici vladajuće stranke, kako bi „nesmetano“ mogli da raspravljaju o stotinama amandmana koje podnose na sopstvene predloge zakona, naveo je PSG.

    Poslanici vladajuće većine podneli su danas oko 380 amandmana na prvu tačku dnevnog reda, odnosno Predlog zakona o planskom sistemu Srbije, što je naišlo na negodovanje opozicije jer će vladajuća većina kao i prethodnih nekoliko sednica, potrošiti gotovo sve vreme za raspravu u pojedinostima, a da se o ostalim zakonima neće ni raspravljati.

     

    Link Izvora

    Klikni za komentar

    Odgovori

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

    Na Vrh
    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com