• Novosti online

  PSG se protivi davanju koncesije za Aerodrom Nikola Tesla

   

   

  Pokret slobodnih gradjana (PSG) saopštio je danas da se protivi odluci Vlade Srbije o davanju koncesije za aerodrom „Nikola Tesla“ francuskom preduzeću „Vansi erports“, jer je ta odluka u suprotnosti sa ekonomskim interesima Srbije.

  U saopštenju PSG je pozvao nadležne institucije da spreče realizaciju te odluke s obzirom da je, kako se navodi, koncesija pripremljena bez ozbiljne studije o ekonomskoj opravdanosti, na netransparentan način i uz sumnju da će ugovor ostati obavijen velom tajne kao i svi ostali ugovori sa „sličnim koruptivnim elementima“ koje je aktuelna vlast „uspešno“ zaključila.

  PSG je naveo da je jedini razlog za davanje koncesije želja vlasti da kratkoročnim finansijskim injekcijama pruži lažnu sliku ekonomskog prosperiteta, zanemarujući dugoročne posledice strateški štetne odluke.

  Pokret je podsetio da su vladini zvaničnici govorili da je Aerodrom uspešna, profitabilna kompanija, koja je već treću godinu zaredom zauzela peto mesto medju najboljim aerodromima u Istočnoj Evropi, kao i da bivši direktora te kompanije tvrdi da je Aerodrom poslovao sa godišnjim profitom od 30 miliona evra, sa realnim izgledima da dobit bude i veća u narednom periodu.

  „Postavlja se logično pitanje zbog čega bi se država, na 25 godina, odrekla jednog od najuspešnijih i strateški najznačajnijih preduzeća umesto da reinvestiranjem dobiti u cilju daljeg unapredjenja poslovanja omogući kontinuirano sticanje profita i zadrži potpunu kontrolu nad jednim od najvećih aerodroma u ovom delu Evrope“, naveo je PSG u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com