• BG

  PSG : Tražimo ostavke Radojičića i Vesića zbog katastrofalnog funkcionisanja Beograda

   

   

  Beogradsko povereništvo Pokreta slobodnih gradjana (PSG) pozvalo je, kako kažu „lažnog gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića“ da podnese ostavku na svoju funkciju jer ne radi posao za koji je izabran.

  „Takodje, pozivamo istinskog gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da podnese ostavku na svoju funkciju zbog katastrofe u funkcionisanju grada koju je izazvao“, navedeno je u saopštenju.

  PSG smatra da „rekonstruisani“ Trg Republike predstavlja paradigmu načina rada štetočinske vlasti, jer su se, samo nekoliko dana nakon svečanog otvaranja trga, pojavila ozbiljna oštećenja.

  Iako je zamenik gradonačelnika Goran Vesić naložio zamenu svih kocki na kolovozu oko trga o trošku izvodjača, PSG očekuje da će troškove dodatnih radova ipak platiti grad.

  U saopšenju se dodaje da je Beograd jedna od najmanje transparentnih prestonica Evrope prema istraživanju “Transparency Internacional” koje je nedavno sprovedeno na uzorku od 26 glavnih gradova.

  „Dostupnost informacija o procesu odlučivanja, o trošenju novca, javnim nabavkama, za gradsku vlast ne predstavljaju teme od javnog značaja, jer u suprotnom ne bi bilo prostora za provizije, dogovore “u četiri oka“ i finasiranje političke infrastrukture vladajućih stranaka koje na kraju dovedu do ponovljenih radova i novih troškova na Trgu koji je već, prema proceni, i preko dvadeset puta preplaćen“, saopštio je PSG.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com