• Novosti online

  PSG: Vlast Vučića i formalno u epohi plagirane države i legalizovane korupcije

  Pokret slobodnih gradjana (PSG) saopštio je danas da je postavljanjem Siniše Malog za ministra finansija vlast Aleksandra Vučića „i formalno ušla u epohu plagirane države i legalizovane korupcije“.

  „Aleksandar Vučić vozi državu kao čamac po fontani. Oko njega su potonule institucije, pogažen Ustav, zaostala, siromašna, policijska, nepravedna, zavadjena i podeljena zemlja u konfliktu iznutra i spolja“, naveo je PSG.

  Pokret je dodao da je „do kraja je ustoličen model pljačkaških privatizacija, tajnih ugovora, pranja novca, lažnih diploma, političkog preletaštva i brutalne sile, jer se spirala autokratskog režima pre kraha neminovno zaoštrava“.

  PSG je izrazio spremnost da gradi Srbiju kao otvorenu, socijalno pravednu, institucionalnu, prosvećenu zajednicu slobodnih ljudi.

  Skupština Srbije izabrala je danas Sinišu Malog za ministra finansija. On je preuzeo dužnost ministra od premijerke Ane Brnabić, koja je od 16. maja obavljala funkciju vršioca dužnosti ministra finansija, posle ostavke prethodnog ministra finansija, Dušana Vujovića.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com