• Novosti online

  PSG: Vučić samovoljno dodelio novac Vaterpolo savezu

  Pokret slobodnih gradjana (PSG) saopštio je danas da je predsednik države Aleksandar Vučić samovoljno dodelio novac Vaterpolo savezu.

  „Načinom na koji je odredjeno da vaterpolo klubovi dobiju sredstva iz Budžeta, Vučić se ponovo meša u poslove za koje nije nadležan, a Vanja Udovičić kao resorni ministar nema komentar na to što jeste njegov posao“, naveo je Odbor za obrazovanje i sport PSG.

  Kako je rečeno, „ovim je prekršen Zakon o sportu, Pravilnik o finansiranju u oblasti sporta, koji su institucionalni dokumenti na osnovu kojih sa dodeljuju finansijska sredstva, preskočeno je Ministarstvo sporta, koje ima bar dva osnova za dodelu sredstava sportskim klubovima“.

  „O zahtevu Vaterpolo saveza ili klubova ocenu nisu dale stručna/programska komisija Ministarstva kako to Zakon predvidja. Ovakvim odnosom se diskriminišu ostali sportski klubovi, koji po brojnim činiocima više doprinose razvoja sporta u državi i okupljaju veći broj dece u svojim selekcijama“, napomenuo je PSG.

  Takodje, PSG navodi da je Nemanja Marijan, generalni sekretar Vaterpolo saveza član Glavnog odbora SNS, a Viktor Jelenić, predsednik Saveza član stranke.

  „Vaterpolo savez nema mogućnost da opravda finansijska sredstva, koja će klubovi potrošiti“, saopštio je PSG.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com