• Kultura

  Psihoterapijski roman o trgovini lekovima

  Foto: promo

  Psihoterapijski roman „Tablet“ autora Marka Brakovića, predstavljen je na jubilarnom 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ovo je drugi Brakovićev roman, a autor će svakodnevno tokom trajanja Sajma potpisivati knjigu i družiti se sa čitaocima.

  „Tablet“ je svojevrstan triler koji se bavi temama farmakoindustrije i aferama koje se vezuju za proizvodnju i trgovinu lekovima, a cela priča je uklopljena u savremeni geopolitički kontekst. U romanu su opisane psihoterapijske seanse sa različitim tipovima ličnosti, a pisac otkriva i brojne tajne psihoterapijskog zanata. Glavni lik dela je Predrag Petrović, sredovečni psihoterapeut, čiji život doživljava dramatičan obrt nakon jedne patronažne posete i koktela na kom je promovisan medikament neuobičajenog dejstva. Delo se, kada su neki likovi i priče u pitanju, „oslanja“ na prethodni Brakovićev roman „Fejsbuk predator“, ali ne predstavlja njegov nastavak i može se čitati nezavisno od prvog romana.

  Nakon uspeha ’Fejsbuk predatora’, poželeo sam da odem korak dalje i ’zagazim’ u sferu geopolitike i farmakoindustrije. Želeo sam da čitaocima otkrijem neke tajne posla kojim se bavim, ali ujedno ih i ohrabrim da rade na sebi. ’Tablet’ bih opisao kao geopolitički triler, ali i kao prikaz surove svakodnevice modernog doba u kojem živimo„, rekao je Braković.

  Foto: promo


  Marko Braković rođen je 1978. godine u Beogradu. Diplomirao je na smeru Andragogija Filozofskog fakulteta u Beogradu nakon čega je specijalizirao psihoterapiju kojom se godinama profesionalno bavi. Autor je brojnih naučnih radova na temu promiskuiteta, seksualnih disfunkcija i partnerske psihoterapije, a čest je gost i sagovornik na brojnim tribinama i u časopisima, kako u Srbiji tako i u regionu. Prvi roman Marka Brakovića „Fejsbuk predator“ imao je već dva izdanja, a našao se među nominovanima za Ninovu nagradu. Brakovićev književni izraz je oslobođen metafora i fraza, jednostavan, i kao takav razumljiv svima. Osim psihoterapije kojom se bavi, Marko Braković je i aktivni profesionalni muzičar već 20 godina i iza sebe ima dva studijska albuma, nekoliko singlova i više od 600 koncerata i klupskih nastupa. Živi i radi u Beogradu.

  __________

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava. Pratite MONDO i na Instagramu.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com