Gradovi

PU: Refundiranje solidarnog poreza na osnovu zahteva građana

BEOGRAD – Poreska uprava Srbije saopštila je danas da je u toku refundacija plaćene razlike za uplatu neto prihoda na tekući račun građana čija su primanja umanjena po osnovu obračunatog solidarnog poreza na objedinjene zakasnele isplate.

Sredstva će, kako se navodi, svim građanima čija su primanja umanjena po tom osnovu, biti refundirana na osnovu zahteva kako je i predviđeno Zaključkom Vlade Srbije.

Vlada Srbije donela je, naime, polovinom decembra Zaključak kojim se svim fizičkim licima, kojima je neto prihod umanjen po po osnovu objedinjenih primanja koja su isplaćena u jednom obračunskom periodu, omogućava podnošenje zahteva nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave radi povraćaja plaćene razlike za uplatu neto prihoda.

Na osnovu Zaključka, Poreska uprava je propisala obrazac i istakla obaveštenje na sajtu i kontinuirano obrađuje zahteve za povraćaj, odnosno obustavu postupka tzv. solidarnog poreza.

Svim fizičkim licima koja ispunjavaju uslove propisane Zaključkom će biti vraćena sredstva na osnovu podnetog zahteva nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave.

Foto Tanjug, M. Jelesijević/ ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh