• Hronika

  PUCNjAVA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Albanac ranio 21-godišnjeg Srbina

  Dvadesetjednogodišnji Aleksandar J. ranjen je u ponedeljak naveče u multietničkom naselju Suvi do u Severnoj Kosovskoj Mitrovici. Po rečima dr Milana Ivanovića, direktora KBC u Kosovskoj Mitrovici mladić je zadobio prostrelnu ranu u predelu potkolenice i trenutno se nalazi na intenzivnoj jedinici Kliničko bolničkog centra.

  – Mladić je srećom van životne opasnosti i trenutno se nalazi na intenzivnom odeljenju kako bi se pristupilo operativnom zahvatu – rekao je za „Novosti“ dr Ivanović.

  Prema saznanjima “Novosti” iz policijskih izvora na mladića koji se kretao pešice pucala osoba albanske nacionalnosti iz vozila koje je tuda naišlo.

  – U vozilu su se nalazila dva lica od kojih je jedan čovek albanske nacionalnosti izašao i udario srpskog mladića drškom pištolja po glavi a potom mu pucao u predelu potkolenice – ističe izvor „Novosti“ i napominje da je mladić srećom ostao u svesnom stanju pri čemu je pozvao policiju.

  Napad se, kako dodaje naš izvor dogodio u 21:05 časova kod trafo-stanice u ovom naselju a povređeni mladić je potom prebačen u KBC gde se očekuje operativni zahvat.

  Osudivši ranjavanje srpskog mladića Goran Rakić, gradonačelnik Severne Mitrovice je istakao da ovakvi napadi ne doprinose miru u pokrajini pogotovu neposredno posle pregovora Beograda i Prištine u Briselu gde je dogovoreno da se otvorena pitanja rešavaju mirnim putem.

  – Izgleda da je samo srpska strana spremna i opredeljena za mirno rešavanje problema, koje je nemoguće rešiti ukoliko se ponavljaju napadi na Srbe – ističe gradonačelnik Rakić dodajući da su se u pomenutom naselju često dešavali napadi na Srbe zbog čega je ,kako ističe, neophodno veće prisustvo policije.

  D.Zečević

  Izvor: Vecernje novosti

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com