• BG

  Пуне трибине Таша за лакше освајање „токијске визе”

  Председник Ватерполо савеза Србије (ВСС) Виктор Јеленић и генерални секретар Немања Маријан најавили су завршни турнир Светске лиге и нагласили колико је важно да се на базену Ташмајдан појави велики број навијача како би дао подршку тиму Дејана Савића до златне медаље и олимпијске визе за Токио. „Светска лига нас очекује за два месеца, то је највеће такмичење после Олимпијских игара. Има велики значај за одлазак на ОИ. Ако бисмо били први, сигурно бисмо били први колективни спорт који се квалификовао за Токио 2020. Светска лига ће се одржати на Ташмајдану, на нашем храму ватерпола. Надам се ће сви који дођу уживати у утакмицама и да ћемо да завршимо први”, рекао је Јеленић на конференцији у просторијама ВСС-а.

  Он је захвалио држави на подршци и свима који су помогли организацију такмичења. Генерални секретар Немања Маријан нагласио је да је велико задовољство што се Светска лига игра у Београду, а посебно на Ташу. „Ово такмичење се после извесног времена враћа на отворени базен на Ташмајдану и за сада све иде добро. Имамо искусну екипу људи која је радила на организацији највећих такмичења. Организација се одвија под будним оком Светске федерације и по строгим стандардима. Доста је велики изазов за нас. Пре три године смо имали Европско првенство где смо се добро показали. Не сумњам да ће то и овог пута бити на највишем могућем нивоу”, рекао је Маријан.

  Он је додао да ће постојеће трибине на Ташмајдану бити допуњене монтажним трибинама. „У пуном капацитету ћемо имати око 4.000 места. За шест дана турнира биће одиграно 24 утакмице, наградни фонд турнира је око 350.000 долара, али то није најважније, јер је циљ да сви на ово такмичење долазе да победе и да се квалификују за ОИ. Ми доста оптимистично чекамо ово такмичење, јер га играмо код куће”, казао је Маријан и додао да је савез припремио кампању „На трибине за делфине”. „Циљ нам је да покренемо домаћу публику и апелујемо на све да уместо од куће и испред својих телевизора овај турнир испрате тамо где се дешава, на Ташмајдану. Желимо да трибине испунимо нашим навијачима, а базен правом енергијом и правом подршком. Подсетићу вас да када смо прошле године последњи пут напунили трибине базена „25. мај” да бисмо наше ватерполисте испратили на Европско првенство, они су се вратили са златом. Јер сваки пут када им пружимо подршку они нам вишеструко врате, небројеним медаљама и беспрекорним угледом на светској спортској сцени”, закључио је Маријан.

  Продаја улазница почеће почетком маја, а организатори најављују да ће цене бити приступачне.

  Завршни турнир Светске лиге одржаће се у Београду од 18. до 23. јуна.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com