• Gradovi

  Pupovac: Proslavom u Kninu osramotili borce za drugačiju HR

  VUKOVAR – Zamenik predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac danas je izjavio da su zbog načina na koji je ove godine proslavljena „Oluja“ u Kninu, osramoćeni svi oni koji su se borili za drugačiju Hrvatsku.

  Pupovac je rekao da je, s obzirom na način kako se obeležava hrvatski Dan pobede 5. avgusta i kako je on ove godine obeležen u Kninu, njemu i SDSS bilo vrlo teško da učestvuje u tome, prenosi Hina.

  „Na takvom obeležavanju ne bi trebalo da učestvuje niko kome je stalo do ove zemlje, Ustava i zakonitosti, kao i čestitih ljudi i njihovog doprinosa u borbi za mir i slobodu u Hrvatskoj. Osramotili su mnoge koji su se svojim životima i čašću borili za drugačiju Hrvatsku, a ne onakvu kakvu su pojedinci tamo manifestovali i zagovarali“, naveo je Pupovac u Vukovaru, gde se održava sednica Glavnog odbora i Skupštine SDSS.

  Na pitanje novinara zašto ni ove godine predstavnici srpske nacionalne manjine nisu učestvovali na obeležavanju „Dana pobede i domovinske zahvalnosti“ u Vukovaru, Pupovac je rekao da ne zna da se taj praznik obeležava bilo gde, osim u Kninu.

  Pupovac je u subotu izjavio da ni bivši predsednik Hrvatske Franjo Tuđman ne bi pod ovakvim okolnostima otišao u Knin na proslavu akcije „Oluja“.

  „Ne verujem ni da bi Franjo Tuđman u okvakvim okolnostima išao u Knin. Kad bi i išao, verovatno bi napravio pripreme da bi mogao otići, a ovako nešto sasvim sigurno u njegovo vreme i pod njegovim vođstvom ne bi bilo moguće“, rekao je Pupovac odgovarajući na novinarsko pitanje da li je spreman da lično ode na proslavu „Oluje“ narednih godina.

   

  Foto Tanjug/Z. Žestić, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com