• Gradovi

  Pupovac: SDSS podržava Petrova za mandatara

  ZAGREB – Potpredsednik Srpske demokratske samostalne stranke (SDS S) Milorad Pupovac izjavio je danas, nakon konsultacija sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, da ta stranka, koja ima dva zastupnika u Hrvatskom saboru, podržava preliminarno lidera nezavisne liste Most Božu Petrova za mandatara.

  Pupovac je rekao i da preliminarno podržava šefa nezavisne liste Mosta Božu Petrova za mandatara iako, kako je rekao, sa njim nisu imali nijedan susret.

  „Ali Petrov nije nepoznat, prilično je poznat, i vodi značajnu grupaciju“, kazao je Pupovac i dodao da bi postizbornu situaciju trebalo razrešiti što pre jer da kada bi se odužilo na još mesec dana „upitno je ko bi preživeo“.

  Kako su preneli zagrebački mediji, kod predsednice Kolinde Grabar Kitarović danas se neće pojaviti bivši SDS S-ovac Mirko Rašković

  Četvrti krug konsultacija kod predsednice Kitarović započet je jutros i ni danas se neće pojaviti nijedna od partija ili koalicija koja će imati neophodnih 76 zastupničkih potpisa.

  Postizborna koalicija nezavisne list Most i koalicija okupljena oko SDP-a Zorana Milanovića najavila je da će od Kitarovićeve zatražiti još nekoliko dana za prikupljanje potpisa.

  U međuvremenu Miroslav Šimić, predstavnik Građanske opcije grada Osijeka, negirao je da će napustiti nezavisnu listu Most.

  Foto Tanjug, M. Đoković/ arhiva

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com