• Gradovi

  Pupović: Dobra kosa mora da bude i u dobrim rukama (VIDEO)

  Kosidba na Plavincu kod Smedereva ove godine okupila je 191 kosača iz 30 gradova Srbije i regiona, najmladji kosac je imao sedam godina a najstariji 82. godine.

  Trajala je nekoliko dana, a glavna svečanost održana je sinoć na kojoj je prvo mesto u muškoj kategoriji osvojio Slaviša Pupović iz Prijepolja, dok je u ženskoj kategoriji prva Cveta Knežević.

  Dragan Rogan predsednik udruženja kosača i jedan od organizatora kosidbe rekao je agenciji Beta da je ove godine i pored loših vremenskih uslova došao veliki broj kosaca.

  „Fantastičan je odziv, fantastčna je atmosfera, što je dokaz da ljudi vole da dolaze na manifestacije ovog tipa“, rekao je Rogan.

  Posetioci i kosači su pored takmičarskog dela mogli da uživaju u drugim manifestacijama, a Rogan je posebno izdvojio etno izložbu.

  Pobednik Saša Pupović rekao je da je „tajna njegove pobede u velikom iskustvu i radu jer kako kaže poljoprivredom se bavi od svoje četvrte godine“.

  „Kose nisu sve dobre, ne mogu sve najbolje da se naoštre, više od pola zavisi od čoveka i njegovog rada, dobro je kad je kosa kvalitetna, ali mora da bude i u dobrim rukama“ rekao je Pupović.

  Cveta Knežević kaže da joj je ove godine dobila tri nagrade za kosidbu, prva je bila u Bačkom Dobrom polju, na međunarodmnm takmičenju u Sloveniji bila je druga i evo sada u Plavincu kod Smedereva ponovo prva.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com