Gradovi

Pusić o galami zbog raketnih sistema,odnosima dve vlade…

ZAGREB – Odlazeća potpredsedica Vlade Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da je galama u vezi s raketnim sistemima čiju nabavku je najavio zvanični Zagreb na vrlo dugačkom štapu i pitanje je, kaže, da li je to realan projekat.

Gostujući na regionalnoj TV N1, Pusićeva je rekla da s druge strane „Srbija to stavlja na velika zvona da bi se našlo opravdanje i stvorila psihoza za naoružavanje Srbije i za taj celi projekt zveckanja oružjem koji se koristi za homogenizaciju”.

Upitana zašto je šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio da će bolje sarađivati za novom vladom, nego što je to bio slučaj sa vladom Zorana Milanovića, Pusićeva, koja je i ministarka spoljnih i evropskih poslova, kaže da misli da je to realno, a evo i objašnjenja:

„Dve nacionalističke desne vlade imaju međusobno puno bolje razumevanje za svoje žestoke nacionalističke stavove nego što ima jedna modernija i otvorenija vlada“.

Ona, naime, smatra da će dve vlade imati više sličnosti, pa samim tim će i Hrvatska i Srbija imati „sličan imidž u globalnoj javnosti nego što imaju danas“.

„Danas Hrvatska ima bitno različitu sliku nego Srbija“, tvrdi Pusić, koja, međutim, kaže da ne zna u kom smeru će nova hrvatska vlada voditi spoljnu politiku.

Uverena je da spoljna politika Hrvatske ubuduće neće biti kreirana u resornom ministarstvu, već pretpostavlja da će to uglavnom biti u kabinetu hrvatske predsednice.

Foto Tanjug, video/screenshot

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh