Gradovi

Put za žitelje romske nacionalnosti u selu Dubrava

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas početku radova na opštinskom putu Stubline -Dubrava – Grabovac u opštini Obrenovac.

On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što će se sredstva uložiti u ovaj posao jer je Dubrava, u kojoj pretežno žive stanovnici romske nacionalnosti, ranije bila zapostavljena i da grad duže od 50 godina ništa nije uložio u nju.

„U dogovru sa opštinom uspeli smo da izađemo u susret građanima. Dužina puta je oko kilometar i po, a vrednost je oko 14 miliona dinara. Zadali smo sebi zadatak da se u svakom selu i zaseoku uradi bar po jedna stvar, iako znamo da u svakom od njih ima, na žalost, na stotine problema. Važno je ipak da se radi, da se građani osećaju kao da su deo Beograda“, istakao je Vesić.

Gradski menadžer je precizirao da se na teritoriji Obrenovca asfaltiraju još mnoge ulice i konkretizovao je da će radovi u Dubravi biti završeni do 19. februara. Među deonicama koje se rade su i Uzun Mirkova, Savska, Aleksandra Simovića, Kneza Sime Markovića, a ukupna vrednost svih radova je 24 miliona dinara.

Vesić je podsetio i da je ove godine za Obrenovac namenjen 61 milion dinara za ulice u Obrenovcu, a u ulice će ulagati i „Putevi Srbije“.

„Kada se sva ulaganja sumiraju u ulice i puteve na teritoriji opštine Obrenovac, ove godine biće uloženo više od milion evra, što dugo nije bio slučaj. Sve će to bitno poboljšati infrastrukturu i uslove života“, naveo je Vesić.

On je podsetio i na odluku grada da u narednih deset godina svaka kuća dobije priključak na kanalizacionu mrežu, te da je u planu izgradnja pet fabrika za prečišćavanje otpadnih voda.

Vecić je najavio i da će grad u narednih desetak dana izaći sa preciznim planom za svaku opštinu, a građani će moći da vide u kom trenutku je predviđeno da dobiju kanalizaciju.

Gradski menadžer je poručio građanima da se sa ovim neće stati i da će se svake godine raditi po jedna stvar koja je od životnog značaja.

Predsednik obrenovačke opštine Miroslav Čučković je poručio da Romi moraju da žive u infrastrukturno opremljenim naseljima i precizirao da je u tom naselju postavljena javna rasveta, a novim putem naselje se povezuje sa centrom Stublina.

On je dodao i da je opština obezbedila besplatno zimovanje za decu do četvrtog razreda. Opština je rehabilitovala i pet kilometara puta sa pet novih mostova.

Zajednički cilj grada i oštine jesu pođednaki uslovi života za stanovnike svih naselja i sela u Obrenovcu, a sa takvom politikom će se i nastaviti, poručio je Čučković.

Događaju je prisustvovao i gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor JKP „Beograd-put“ Ivan Tejić i zamenik predsednika opštine Obrenovac Mirko Vranešević.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh