• Gradovi

  Putevi Srbije: Gusta magla i velika brzina najverovatniji uzrok sudara na auto-putu

   

   

  Javno preduzeće „Putevi Srbije“ saopštilo je danas da su smanjena vidljivost zbog guste magle i neprilagodjena brzina vozila „najverovatniji uzrok“ sudara na auto-putu izmedju Ćuprije i Jagodine u kojima je u sredu osam osoba poginulo, a više od 25 je povredjeno.

  Izražavajući saučešće porodicama stradalih u jučerašnjim saobraćajnim nesrećama, „Putevi Srbije“ su naveli da je kolovoz autoputa na svim deonicama „u zadovoljavajućem stanju“, a da su putna signalizacija i oprema „bez oštećenja“.

  „Duž deonica na teritoriji gde je pojava magle česta, kao što je slučaj sa Pomoravljem, signalizacija je prilagodjena vremenskim prilikama, odnosno postavljene su table za maglu i obeležene su bele tačke u vidu polukrugova na propisanom rastojanju, kojima se učesnici u saobraćaju obaveštavaju da je neophodno smanjiti brzinu i prilagoditi je uslovima na putu“, piše u saopštenju.

  Navodi se da radnici preduzeća za održavanje puteva svakodnevno obilaze deonice puteva, i da se svi uočeni nedostaci „blagovremeno saniraju i popravljaju“, a da je adekvatna horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija duž svih deonica autoputeva u Srbiji postavljena shodno projektu o saobraćajnoj signalizaciji.

  „Najverovatnije da su smanjena vidljivost zbog guste magle i neprilagodjena brzina uzrok katastrofalnih saobraćajnih nezgoda koje su se juče dogodile na auto-putu izmedju Ćuprije i Jagodine, ali svakako pitanje utvrdjivanja uzroka saobraćajnih nezgoda prepustićemo nadležnim institucijama“, naveli su iz „Puteva Srbije“.

  U dve saobraćajne nesreće koje su se dogodile juče oko 7.20 izmedju Ćuprije i Jagodine, gotovo istovremeno u oba smera, poginulo je osam ljudi dok ih je više od 25 povredjeno.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com