• BG

  Путеви у Србији проходни, на терену више од 2.300 радника и 1.100 машина и камиона

  Путеви у Србији проходни, на терену више од 2.300 радника и 1.100 машина и камиона

  Сви државни путеви првог и другог реда проходни су за саобраћај, а путарска предузећа раде 24 часа, ангажујући све расположе раднике и механизацију.

  На чишћењу снега са државних путева ангажоване су све расположиве снаге 24 путарска предузећа – 2.342 радника у једној смени, укључујући путаре, техничаре, машинисте и возаче, и више од 1.100 возила и машина за чишћење снега.

  Иако снег пада готово у целој Србији, захваљујући сталном дежурству и раду путара у пуном капацитету, свих 15.000 километара државних путева проходно је за саобраћај, укључујући граничне прелазе као и путеве преко планинских центара.

  Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и ЈП “Путеви Србије” апелују на све учеснике у саобраћају да не крећу без обавезне зимске опреме, и да због лоших временских услова буду посебно опрезни, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

  ЈП „Путеви Србије“ апелује на све учеснике у саобраћају да посебно буду опрезни, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу, јер према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода Србије, на целој територији Републике Србије пада снег, осим на северу земље.

  На целој територији Републике Србије на снази је четврти степен приправности и сва расположива механизација је на терену 24 часа, а екипе путара су спремне да  реагују по потреби.

  Због влажних коловоза и појаве ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, могуће је стварање поледице, те апелујемо на возаче да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут као и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

   Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, дала је јуче налог свим надлежним јавним предузећима и агенцијама из свог ресора да због ледених дана и снежних падавина подигну ниво приправности и буду спремни да реагују у складу са развојем ситуације на терену.

  Н.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com