Gradovi

Putin: Akcije ruske vojske u Siriji zaslužuju najvišu ocenu

MOSKVA – Akcije ruske vojske u Siriji zaslužuju najvišu ocenu pošto imaju za cilj odbranu ruskih nacionalnih interesa i pružanje pomoći u zaštiti civila od terorističkih napada, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin, dodavši da teroristi ne kriju planove da se šire i na rusku teritoriju.

„Borbene sposobnosti naše vojske se sada unapređuju u vojnoj operaciji u Siriji. Boreći se u toj bliskoistočnoj zemlji, naši vojnici i oficiri brane ruske interese, uništavajući teroriste koji našu otadžbinu nazivaju svojim neprijateljem i ne kriju planove o proširenju, uključujući i na teritoriju Komonvelta nezavisnih država (CIS)“, rekao je Putin, prenosi Tas s.

On je govoreći na prijemu u Kremlju povodom Dana branilaca otadžbine koji se u Rusiji obeležava 23. februara, rekao da pripadnici ruskih oružanih snaga u teškim uslovima pomažu sirijskim državnim trupama i drugim učesnicima u antiterorističkim naporima da poraze teroriste i spasu civile od nasilja, varvarstva i nasilja.

„Uvek smo nastojali da sve sporne probleme rešavamo isključivo političkim i diplomatskim sredstvima. Uvek smo činili sve što možemo da stabilizujemo situaciju u različitim zemljama, da pomognemo da se reši sukob. Dopustite nam da to i sada uradimo“, poručio je ruski predsednik.

Alexei Nikolsky/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh