• Novosti online

  Putin brani Kinu od optužbi za korona virus

  Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas u razgovoru sa svojim kineskim kolegom Sijem Djinpingom da je „kontraproduktivno“ optuživati Peking da nije govorio istinu o novom korona virusu.


  Putin je tokom telefonskog razgovora pohvalio „koherentne i efikasne akcije Kineza, koje su pomogle stabilizaciji epidemiološke situacije u njihovoj zemlji“, navodi se u saopštenju Kremlja.

  Ruski predsednik je osudio „kontraproduktivne pokušaje optuživanja Kine da nije odmah obavestila svet o pojavi nove opasne infekcije“, i pozvao na bližu rusko-kinesku saradnju u borbi protiv pandemije.

  Vlada Donalda Trumpa optužuje Peking da je „skrivao“ težinu epidemije kada je počela u Kini, a u utorak je zamrznuo američki finansijski doprinos Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, zamerajući joj da se drži kineskih stavova.

  Sjedinjene Države i Kina, međutim, obećale su u sredu da će sarađivati u borbi protiv novog koronavirusa, uprkos i dalje velikoj napetosti medju njima.

  Vašington je danas takođe govorio o „istrazi“ da bi se osvetlilo poreklo bolesti Covid-19. Pritom je izgledalo da ne isključuje da koronavirus potiče iz jedne laboratorije u kineskom gradu Vuhanu u kojem je počela pandemija.

  Stručnjaci medjutim smatraju da je novi korona virus krenuo krajem 2019. s pijace u Vuhanu, na kojoj su se prodavale žive egzotične životinje, medju kojima slepi miševi. Taj virus kojeg su imale životinje, mogao je tamo mutirati i preći na ljude.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com