Gradovi

Putin i Nikolić: Odnosi dobri, povezuje nas zajednička istorija

Putin i Nikolić: Odnosi dobri, povezuje nas zajednička istorija

MOSKVA – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Moskvi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je ocenio da se odnosi dve zemlje uspešno razvijaju i čestitao srpskom predsedniku na nagradi Fonda jedinstva pravoslavnih naroda rekavši da je srpski predsednik zaslužio to priznanje.

Putin je izrazio očekivanje da će premijer Rusije Dmitrij Medvedev uskoro posetiti Beograd.

“Nadam se da ćemo analizirati aktuelnu pozitivnu agendu međusobnih odnosa Rusije i Srbije. S tim u vezi želim da podsetim na posetu srpskog premijera Rusiji prošle jeseni, kao i na planiranu posetu ruskog premijera Srbiji u najskorije vreme. Nadam se, u najskorije vreme”, rekao je Putin na početku sastanka, prenosi agencija RIA Novosti.

Putin je ocenio da su odnosi dve zemlje dobri i da dve zemlje povezuju mnogi zajednički istorijski događaji.

Ruski predsednik je istovremeno čestitao Nikoliću na nagradi Fonda jedinstvena pravoslavnih naroda, istakavši da predsednik Srbije čini mnogo na zaštiti i popularizaciji pravoslavne tradicije i vrednosti.

“To znam i lično, vise puta smo u poverenju o tome svemu razgovarali”, dodao je Putin, ocenivši da je nagrada zaslužena.

Nikolić je zahvalio Rusiji na hrabrosti u borbi protiv takozvane Islamske države.

On je zahvalio i na tome što Rusija razume „ponašanje Srbije u međunarodnim odnosima“.

„I za tu hrabrost koju je Rusija ulila drugim državama svojom borbom protiv takozvane Islamske države“, rekao je Nikolić.

Nikolić danas završava dvodnevnu posetu Rusiji.

Pres služba Kremlja je ranije navela da će dva predsednika tokom sastanka razgovarati o trenutnom i budućem razvoju strateškog partnerstva između Rusije i Srbije, te razmeniti stavove o ključnim aspektima dalje saradnje u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj i humanitarnoj sferi, preneo je Tas s.

Putin i Nikolić će se osvrnuti i na aktuelna pitanja na međunarodnom i regionalnom planu.

Predsedniku Nikoliću uručena je juče u Moskvi nagrada Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, a on je tom prilikom poručio da to priznanje razume kao potvrdu svega što je Srbija do sada učinila, ali i kao obavezu za budućnost.

Nagradu mu je uručio patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril koji je rekao da je Nikolić „čitavim životom i delom dokazivao vrline pravoslavlja i veliko prijateljstvo i bratstvo sa Rusijom“.

Preview

NIKOLIC I PUTIN

Slide

NIKOLIC I PUTIN

Slide

NIKOLIC I PUTIN

Slide

NIKOLIC I PUTIN

Slide

Vladimir Putin, Tomislav Nikolic

Slide

NIKOLIC I PUTIN

Slide

Vladimir Putin, Tomislav Nikolic

Slide

NIKOLIC I PUTIN

NIKOLIC I PUTIN

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh