Gradovi

Putin na Krimu: Važan razvoj ekonomskih odnosa sa Ukrajinom

SEVASTOPOLJ – Razvoj trgovinsko-ekonomskih veza sa Ukrajinom treba da bude u stalnom centru pažnje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, koji je danas stigao na Krim, u vreme povećanih napetosti između Moskve i Kijeva.

On je na predlog premijera Dmitrija Medvedeva imenovao bivšeg ministra obrazovanja Dmitrija Livanova za izaslanika za trgovinsko-ekonomske veze sa Ukrajinom.

„Dobro, to ćemo da uradimo“, rekao je Putin odgovarajući na predlog premijera Dmitrija Medvedeva na radnom sastanku na aerodromu Belbek, u Sevastopolju.

„Što se tiče diplomatskog predstavnika, ambasadora u Ukrajini – govorićemo posebno. Ali razvoj trgovinsko-ekonomskih veza treba da bude u stalnom centru naše pažnje“, dodao je Putin, prenosi Sputnjik.

Putin je doputovao na Krim da bi predsedavao sastankom saveta za bezbednost na Krimu i učestvovao na Forumu mladih, prenosi AFP.

Ovo je Putinova peta poseta Krimu od pripajanja tog poluostrva Rusiji 2014. godine, i nekoliko dana pošto je Moskva optužila Kijev za pokušaj terorističkog napada na Krimu.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je u četvrtak da ne isključuje mogućnost uvođenja ratnog stanja i objavljivanje mobilizacije u zemlji u slučaju eskalacije situacije u Donbasu i na granici sa Krimom.

Predsednik Ukrajine smatra da je verovatnoća eskalacije sukoba u Donbasu „i dalje veoma značajna“ i dodao da su oružane snage Ukrajine „spremne da pruže otpor“.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je prošle nedelje da je sprečila teroristički napad na Krimu, koje je pripremala Glavna uprava obaveštajne službe ukrajinskog Ministarstva odbrane, protiv važnih elemenata infrastrukture poluostrva.

Tokom operacije poginuo je pripadnik FSB-a i vojnik ruskog Ministarstva odbrane, a predsednik Putin je, komentarišući pogibiju ruskih vojnika, rekao da oni „neće preći preko toga“.

Foto Dmitry Astakhov/Sputnik, Government Pool Photo via AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh