• Gradovi

  Putin naložio vladi: Rampa na rast cena

  MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin apelovao je danas na vladu da iskoristi sve tržišne instrumente kako bi ograničila rast cena, javlja ruska agencija Tas.

  „U toku je neosnovano, iskreno govoreći, spekulativno povećanje cena proizvoda, robe i usluga, što dovodo do pada životnog standarda. Potrebno je da iskoristimo sva raspoloživa tržišna sredstva kako bismo ograničili povećanje cena, kao i da proširimo zastupljenost jeftinijih, ali visoko kvalitetnih domaćih proizvoda“, rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade.

  Ruski predsednik je, takođe, dao zadatak vladi da vrati domaću ekonomiju na stabilnu stopu privrednog rasta.

  „Najvažniji zadatak vlade je da vrati rusku ekonomiju na stabilnu stopu rasta. Moramo biti spremni na činjenicu da period niskih cena sirovina, kao i spoljnih ograničenja, može biti produžen“, naveo je on.

  Prema njegovim rečima, članovi vlade moraju da osiguraju nesmetanu implementaciju planova za pružanje podrške industrijskim granama koje su u rizičnoj zoni.

  „U više navrata smo razgovarali o tome – to su automobilska industrija, sektor železničkog inženjeringa, laka industrija i građevinska industrija“, izjavio je Putin.

  Alexander Astafyev/Sputnik, Government Press Service Pool Photo via AP

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com