• Novosti online

  Путин потписао декрет, Украјинци лакше до држављанства

  МОСКВА – Председник Русије Владимир Путин потписао је данас декрет којим ће поједини Укрјаинци рођени на Криму и у Севастопољу моћи на лакши начин да дођу до држављанства, преноси Танјуг.

  Декрет указује да се поједностављена процедура односи на грађане Украјине, који немају држављанство у другим државама, а који су рођени или трајно бораве на територији Крима и Севастопоља.

  Процедура се односи и на оне који су ове територије напустили пре 18. марта 2014. године, два дана након кримског референдума, преноси ТАС.

  Појединци без држављанства, који су рођени и одрасли на Криму или су га напустили пре него што је референдумом припојен Русији такође имају право на поједностављену процедуру.

  Грађани Украјине без држављанства, који имају дозволу за привремен боравак у Русији, избеглички статус или документ који доказује да су учесници програма пресељења у Русију, такође ће моћи да се пријаве за олакшану процедуру добављања руског држављанства.

  Становници Ирака, Авганистана, Јемена и Сирије, који су рођени на простору бившег Совјетског Савеза такође ће моћи да се пријаве за олакшану процедуру.

  Како наводи ТАС, по новој процедури коју је данас одобрио Путин, питање држављанства биће решено у року од три месец.а

  Агенција подсећа да је Путин 24. априла потписао декрет који грађанима самопроглашене Доњецке Републике и Луганске Народне Републике даје прилику да се пријаве за поједностављену процедуру.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com