• Gradovi

  Putin predsedniku Kine doneo na poklon ruski sladoled

   11b677be89.jpeg

  HANGDŽU – Iako su Moskva i Peking u prilično toplim međusobnim odnosima, ruski predsednik Vladimir Putin doneo je danas kineskom kolegi Sji Đinpingu ledeni poklon – kutiju ruskog sladoleda.

  Putin je kineskom predsedniku poklon uručio kada su se danas sastali u zvaničnoj vladinoj gostinskoj kući u gradu Hangdžu na istoku Kine, na marginama samita G20 koji se tamo održava, javlja AFP.

  „Obećao sam da ću vam ovo doneti. Doneo sam vam celu kutiju sladoleda“, rekao je ruski predsednik, ne precizirajući kog je ukusa njegov ledeni poklon.

  Sji je zahvalio Putinu na ljubaznom gestu, dodavši da je zavoleo ruski sladoled tokom svojih mnogobrojnih zvaničnih poseta Moskvi.

  „Svaki put kada dođem u Rusiju, zamolim da mi kupe ruski sladoled. Kasnije ga jedem kod kuće“, rekao je kineski predsednik, navodi francuska agencija, pozivajući se na komentare ruske delegacije.

  „Vi imate najbolji šlag, zato je vaš sladoled izuzetno ukusan. Veoma mi se dopada“, istakao je Sji.

  Dva lidera su, tradicionalnijim diplomatskim jezikom, obećala „jaču saradnju“, rekao je kineski predsednik.

  Putin je, inače, nedavno bio iznenađen zabranom izvoza ruskog sladoleda u Kinu, navodi Sputnjik.

  Ruski predsednik se, naime, na marginama Istočnog ekonomskog foruma nedavno sastao sa jednim kineskim privrednikom koji mu je tom prilikom rekao da u njegovoj zemlji nije dozvoljen uvoz ruskog sladoleda u većim količinama.

  „Iznenadili ste me zabranom izvoza sladoleda, kao da je to naše nacionalno nasleđe ili kulturna vrednost. Prvi put čujem za to“, rekao je tada Putin, najavivši da će od sada predsedniku Sjiu nositi na poklon sladoled svaki put kada se sastanu.

  Drugi Istočni ekonomski forum održan je 2. i 3. septembra, a prisustvovale su mu delegacije iz Kine, Japana, Južne Koreje, Indije, Vijetnama, Australije, SAD, Singapura i drugih zemalja, podseća Sputnjik.

  NOVOSTIDANA.RS

  Link Izvora

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Bojan

   4. септембра 2016. at 14:09

   Opasan je mister Putin. Genijalan potez čoveka koji je državnik medju zapadnim politikantima. Rusija je srećna što posle pijandure Jeljcina ima ovog čoveka, valjda će i nas nekad Bog pogledati nekad …

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com