Gradovi

Putin: Ruski sportisti diskriminisani, nećemo to tolerisati

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da postoje dvostruki aršini i da se vodi politčka kampanja protiv ruskih sportista posle suspenzija sa Olimpijskih igara u Riju.

„Kratkovidi političari ne mogu da ostave sport na miru, uprkos što spaja ljude i eliminiše kontradiktornosti među zemljama. Suspenzije su otišle izvan zakonskih granica i zdravog razuma. Jedan broj ruskih sportista nepravedno je „stradao“ i protiv njih nema dokaza“, rekao je Putin, a prenosi agencija Tas.

Putin je poručio da će odsustvo pojedinih ruskih sportista oslabiti predstojeće Olimpijske igre.

„Svaka medalja u Riju, uz odsustvo ruskih sportista, vredi mnogo manje i ima loš ukus. Rusija neće tolerisati ovakve suspenzije svojih sportista i pravdu će potražiti na pravnim instancama. Ovo je otvorena diskriminacija“.

Putin je dodao da se zalaže za uvođenje jedinstvenih međunarodnih standarda za kontrolu dopinga, kao i da javnost ima lak pristup svih potrebnih informacija.

Rusija će u Riju biti bez više od 100 takmičara posle odluke svetskih sportskih saveza i jer su ranije pojedinci bili dopingovani.

Mikhail Klimentyev/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

novostidana.rs

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh