• Gradovi

  Putin: Svi bi imali koristi od ukidanja antiruskih sankcija

  Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas u Beču da antiruske sankcije Zapada nisu urodile plodom, navodeći da bi i Moskva i zapadne zemlje imale koristi od njihovog ukidanja.

  Putin je rekao na zajedničkoj konferenciji za štampu sa austrijskim predsednikom Aleksanderom Van der Belenom da sankcije nanose štetu svima onima koji su ih uveli, ali i onima protiv kojih su usmerene.

  Predsednik Austrije rekao je da je njegova zemlja uvek nastojala da doprinese smirivanju tenzija, dodajući da će to činiti i u budućnosti. Naglasio je da će Austrija ipak donositi odluke u skladu s politikom EU.

  Za razliku od drugih članica EU, Austrija nije proterala ruske diplomate posle trovanja duplog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Velikoj Britaniji.

  SAD, Evropska unija i njihovi zapadni saveznici uveli su 2014. sankcije Moskvi zbog ruske aneksije Krima i podršci separatistima u istočnoj Ukrajini, navodi agencija Asošiejted pres.

  Prema pisanju američke agencije, sankcije i pad cene nafte doprineli su dvogodišnjoj recesiji u Rusiji.

  Ruski predsednik ocenio je da bi ukidanje sankcija i obnavljanje pune saradnje bilo u interesu Moskve, ali i zapadnih zemalja.

  Putin će se kasnije danas sastati sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i drugim zvaničnicima.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com