• Gradovi

  Putin: U Rusiji prošle godine otkriveno nekoliko stotina stranih špijuna

   

   

  Ruske specijalne službe su prošle godine otkrile nekoliko stotina špijuna koji rade u službi stranih država koje su sve aktivnije u zemlji, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

  „Zahvaljujući uspešnim specijalnim operacijama, tokom 2018. godine obustavljene su aktivnosti 129 kadrova i 465 stranih agenata“, rekao je Putin u obraćanju predstavnicima Federalne službe bezbednosti (FSB), naslednice nekadašnjeg KGB-a.

  Putin je dodao da strane obaveštajne službe teže da ojačaju svoju aktivnost na ruskoj teritoriji i nastoje da „svim sredstvima dobiju informacije vezane za politiku, ekonomiju, nauku i tehnologiju“.

  Ruski predsednik je kritikovao intenzitet aktivnosti stranih agenata, dok zapadne zemlje smatraju da je Rusija umešana u nekoliko špijunskih skandala.

  Medju tim skandalima je afera trovanja dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije prošle godine u Velikoj Britaniji. Vlasti u Londonu su za to trovanje optužile Moskvi, koja je demantovala umešanost u nekoliko navrata.

  Putin, nekada na čelu FSB-a, pozvao je rusku službu da efikasno radi kako bi zaštitila poverljive podatke države.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com