• Gradovi

  Putina ugostili omiljenim kolačem Lava Tolstoja

   62b1ecae4c.jpeg

  MOSKVA – Predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u Jasnoj Poljani ugostili su kolačem koji je ispečen po starom receptu iz kuvara žene pisca Lava Tolstoja.

  Sastanak sa lokalnim aktivistima organizovan je u letnjem paviljonu na imanju Jasna Poljana, gde je ruski pisac proveo veći deo života. Sto je bio postavljen za tradicionalni ruski čaj: mnogo kolača, medenjaka i drugih slatkiša.

  Predsednik je odlučio da proba poslastice. „Sve je prirodno, sve sa naših farmi“, rekao je v. d. guvernera Aleksej Đumin, prenosi Sputnjik.

  „Ovo je naš tradicionalni Tolstojev kolač. To je poseban recept Sofije Andrejevne i postao je simbol blagostanja“, ispričala je direktorka muzeja-imanja Ekatarina Tolstoj.

  Ona je rekla da je supruga pisca svaki dan kuvala i da se u muzeju nalazi njen kuvar. Đumin je tokom ispijanja čaja postavio pitanje o razvoju turizma u regionu.

  Prema njegovim rečima, sada glavni priliv onih koji dolaze u Tulsku oblast predstavljaju stanovnici letnjikovaca iz susednih oblasti, prvenstveno iz Moskve i Podmoskovlja.

  Međutim, on je uveren da turistički potencijal ove oblasti u potpunosti omogućava da se postigne „da ovaj turizam bude upravo odmor, raspust, da ljudi ovamo ne bi dolazili na dan-dva, već bi uzimali odmor, dolazili sa decom i provodili ga ovde, da postoji infrastruktura“.

  Foto twitter@Rus_Eng_News

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com