Gradovi

Putovanja, druženje i dinamičnost posla motivi za stjuardese

BEOGRAD – Česta putovanja, dobro druženje, rad u timu, dinamičnost posla, samo su neki od razloga zbog kojih se kandidati prijavlju za posao stjuardese ili stjuarda, a novu šansu zainteresovani su dobili u srpskoj nacionalnoj kompaniji Er Srbija.

U punoj sali hotela Metropol, kandidate su čekala tri stola na kojima su ostavljali svoju biografiju, ali i san da će baš oni biti izabrani za novo kabinsko osoblje.

Među njima je i Kristina Nedeljković (23), po struci modni dizajner, kojoj je ovo bio drugi put da se prijavljuje za posao stjuardese.

„Volim da radim sa ljudima, pa je to jedan od razloga što sam se prijavila na konkurs. Volim da radim u timu, a posao je dosta dinamičan“, rekla je ona Tanjugu.

Putovanja, početak dana u drugom gradu u odnosu na onaj iz kojeg je poletela, kaže bio je samo dodatni razlog da se prijavi na konkurs.

Objašnjavajući način prijave, Nedeljković je rekla da se u prvom krugu od kandidata uzima biografija, postave mu se nekoliko pitanja da li je negde radio/la, i da li trenutno radi.

U drugom krugu se testira engleski jezik. Ističe i da je visina važan deo posla, jer stjuardesa mora da ima visinu da dohvati neku stvar na 212cm na pristima i ispruženim prstima.

Jelena Đorđević (25) došla je čak iz Pariza, u kojem je rođena, da se prijavi na konkurs, jer kaže ništa više ne bi volela nego da radi za srpslu nacionalnu kompaniju.

Kaže da je često letela na realaciji Beograd-Pariz i da se vidi koliko se kompanija promenila i poboljšala svoju uslugu.

„Želela bih da se vratim i živim u Srbiji i da radim baš za Er Srbiju“, kazala je ona.

I ako već se u savremenom životu život odvija na relaziji posao-kuća i obrnuto, želi, poručuje da taj posao bude dinamičan.

Brojni teroristički napadi u Francuskoj, dodaje, motiv su joj da se preseli u Beograd i Srbiju.

Mnogo je, ističe, sigurniji i lepši život u Sbriji, „iako se naš narod stalno žali“.

Inače, uslovi za kabinsko osoblje su skoro isti za sve kompanije – ne mlađi od 20 godina, sa zavrsenom srednjom školom i odličnim poznavanjem engleskog jezika.

Valjalo bi na razgovoru za posao da se kandidatkinja pojavi u poslovnom odelu ili suknji sa košuljom, podignutom kosom u rep ili punđu.

Muškarci bi takođe trebalo da imaju poslovno odelo, da budu sveže obrijani i ošišani.

A da bi se zainteresovani prijavio na konkurs Er Srbije mora minimum da ima srednju školu, da tečno govori engleski jezik, a poznavanje drugih jezika se računa kao plus.

Traže se i jake komunikacione veštine, ali i odlična lična prezentacija, stil i imidž.

Poželjan je pozitivan stav sa prirodnom mogućnošću pružanju usluga.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh