• BG

  Radak (NALED): Zakon o prevozu nije uključio sve strane, CarGo potreban gradjanima

  Ivan Radak iz Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) ocenio je danas da sve zainteresovane strane nisu bile uključene u pisanje izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, zbog čega se dešava da taksisti protestuju i traže gašenje CarGo aplikacije, dok veliki broj CarGo korisnika ukazuje da je ta aplikacija potrebna na tržištu.

  „Ovakav problem sa protestima nastaje kada pravite zakon, a ne pozovete sve zainteresovane strane da učestvuju. Ovde se zakon ne zasniva na tržišnim principima i nije usmeren ka korisnicima zato on neće funkcionisati“, rekao je Radak gostujući u Beogradskoj hronici Radio-televizije Srbije (RTS), a preneo CarGo.

  On je ocenio da se zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ne zasniva na procenama i tome šta korisnici žele, već se gledalo šta će taksistima odgovarati.

  „Gradjani se nisu pitali i zato se dešavaju ovakve situacije i ovo nije normalno. CarGo ima toliko korisnika da pokazuje da je tržištu potreban“, ocenio je Radak.

  Dodao je da taksisti gledaju Zakon o drumskom saobraćaju, dok sa druge strane CarGo posluje kao udruženje i pruža pomoć na putu svojim članovima, što nije taksi prevoz, tako da, kako je rekao, to deluje potpuno logično i legalno.

  Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić rekao je za RTS da se na njegov poziv da se osnuje novo pošteno taksi udruženje za tri dana javilo, kako je Guberinić naveo, više od 100 taksista koji ne žele da budu deo protesta.

  „CarGo je jedini za sada koji je ponudio rešenje za protest i maltretiranje gradjana. Mi ćemo pomoći taksi preduzetnicima i poštenim ljudima da otvore novo taksi udruženje koje će se zvati ‘Novi taxi’ jer smatramo da postoji prostora da se normalno obavlja i njihova delatnost. CarGo će im obezbediti besplatan i nov softver“, rekao je Guberinić.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com