• Gradovi

  Rađenović Svetozaru Maroviću poklonio stolicu

  PODGORICA – Trenutno najpoznatiji stanar spuškog Istražnog zatvora predsednik Političkog saveta DPS-a Svetozar Marović boravi sam u sobi, jednoj od najskromnijih u tom paviljonu, koju mu je ustupio optuženi haker Miloš Čujović, saznaju Dnevne novine.

  Kako u sobi ima samo krevet i ništa više, Marovićev dugogodišnji prijatelj i saradnik-bivši predsednik Budve Lazar Rađenović, čuvši da je smešten u neuslovnoj sobi preko puta njegove, sažalio se i preko zatvorskih čuvara poslao mu stolicu, da bi pritvorske dane mogao da provodi i sedeći, kazao je Dnevnim novinama upućeni sagovornik iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

  To ujedno potvrđuje i istinitost izjave Marovićevog advokata Zdravka Begovića, koji je u izjavi Pobjedi u ponedeljak rekao da njegov klijent nije tražio, niti je dobio povlašćene uslove u ZIKS-u.

  Prema nezvaničnim informacijama, Maroviću se izašlo u susret samim tim što je sam u sobi, jer takvih prostorija u Istražnom zatvoru je veoma malo. Reč je o sobi, u kojoj je mesecima unazad bio izolovan poznati haker Čujović, zbog bojazni da bi se preko nekog od čuvara ili cimera mogao dokpati mobilnog telefona i interneta i iz pritvora nastaviti sa hakerskim prevarama.

  Međutim, kada je Marović stigao, uprava ZIKS-a je odlučila da Čujovića, uz njegov pristanak, na nekoliko dana prebaci u takozvanu samicu, koja uglavnom služi za kažnjavanje. Haker u toj sobi, ipak, neće dugo boraviti, jer narednih dana treba da bude prebačen u KP dom.

  Bivši predsednik opštine Budva Lazar Rađenović se, po svemu sudeći, odomaćio, jer mu Istražni zatvor nije nepoznanica, u njemu boravi po drugi put. Ipak, poslednjih meseci, umesto pojedinih pripadnika takozvanog “zagoričkog klana“, ima dvojicu novih cimera jedan javnosti nepoznat Budvanin, a drugi je Novljanin Vladimir Roganović, koji je uhapšen pre više od mesec dana kada je policija u njegovom stanu pronašla poluatomatski pištolj i municiju. Roganović je poznat javnosti u vezi sa ubistvom vođe navijača Crvene zvezde Marka Vesnića i ranjavanjem njegovog kuma Ivana Markovića.

  Rađenoviću je do pre nekoliko dana društvo pravio i Damir Mandić, koji je nepravosnažno osuđen za saučesništvo u ubistvu urednika Dana Duška Jovanovića.

  Prema nezvaničnim informacijama, Mandić je prebačen u KP dom do pravosnažnosti presude. Ukoliko njegovu žalbu na presudu usvoji Apelacioni sud, on će ponovo biti vraćen u Istražni zatvor, saznaju Dnevne novine.

  Pre nekoliko meseci, pritvoreni su i Marovićev mlađi brat Dragan i savetnik premijera Aleksandar Tičić, koji su, takođe, i ranije boravili u pritvorskim prostorijama. Ni oni, kao i Svetozar i Lazar, ne uživaju povlašćene uslove. Sobe dele sa osumnjičenima ili optuženima za druga teška krivična dela.

  Nezvanično, Draganu Maroviću je cimer Nikšićanin Rade Baćović, brat Rajka Baćovića, zvanog Džeger, koji je uhapšen prošle godine pod sumnjom da je švercovao drogu pod okriljem organizacije koja se, navodno, bavila međunarodnim švercom narkotika.

  Nedaleko od njegove, nalazi se i soba Aleksandra Tičića, koju deli sa Nemanjom Vidmarom, koji se sumnjiči da je 30. juna u lokalu Rajska ptica u Zagoriču ubio Podgoričanina Luku Milića. Sumnja se da je navodno prišao s leđa Miliću i ispalio jedan hitac u njegovom pravcu. Potom mu je, kako se sumnja, prišao i pucao u donji deo stomaka, a zatim i u glavu. Dok je još stajao iznad Milića, za sada nepoznata osoba ispalila je dva hica u Vidmara.

  I Svetozarov sin Miloš Marović deli sobu sa osumnjičenim za ubistvo i to dvostruko. Prema nezvaničnim informacijama, reč je o Mašanu Čoguriću, optuženom da je hicima iz revolvera 15. februara 2014. ubio braću Danijela i Davorina Ćulafića.

  Prema informacijama iz Tužilaštva, Svetozar Marović uhapšen je pod sumnjom da je svojim uticajem podstrekivao tri velike višemilionske korupcionaške afere u Budvi TQ Plaza, Jaz i Prijevor (AMD Budva).

  U ovom složenom predmetu, Tužilaštvo je obezbijedilo četiri svedoka saradnika, a spekuliše se da će sporazumno priznati krivicu Lazar Rađenović i Miloš Marović, ali kada pristanu da nadoknade štetu, koja im se stavlja na teret.

  Foto Tanjug, R. Prelić/ arhiva

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com